• Rantajätkät Facebook
  • Rantajätkät Instagram

Ajankohtaiset | Arkisto: 2023 | 2022 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014

Uutiset

04.05.2017

Peter Joukainen Duo: samaan aikaan koskettava ja viihdyttävä

Kuva: Markus Perko/Studio Monsteriluola

Kuva: Markus Perko/Studio Monsteriluola

Pöheikön Pölläyksen avauskunnian saa tänä vuonna Peter Joukainen Duo. Luvassa on akustisilla kitaroilla säestettyjä Peter Joukaisen omia kappaleita, joiden lisäksi duo esittää suomenkielistä, melodista poppia. Muiden artistien kappaleet on valittu Joukaisen omista suosikeista, kuten J. Karjalaisen ja Juha Tapion tuotannoista.

– Mukana saattaa olla myös Eppujen kappaleita, koska tapahtuma on Ylöjärvellä.

Joukaisen lisäksi lavalla nähdään Mikko Huuhtanen. Kitaran lisäksi Huuhtasella on loopperi, jolla saadaan tuotettua esimerkiksi hieman lisärytmejä esitykseen.

– Soitamme kaiken livenä. Vaikka loopperi onkin mukana, siitäkin kuultavat äänet tuotetaan kaikki esityksen aikana. Eli ei ole mitään sähköistä säkätystä mukana, Joukainen kommentoi.

Hengellisyys on osa Joukaisen musiikkia, mutta Pöheikön Pölläyksen kaltaisilla rockfestivaaleilla esitettävät kappaleet on mietitty tilaisuuden luonteen mukaisesti yleisöä kunnioittaen.

– Kenenkään ei tarvitse vaivaantua tai pelätä, että joku tulee saarnaamaan.

Vaivaantumisen sijaan Joukainen toivoo, että mahdollisimman moni tulisi paikalle kuuntelemaan ja jokainen voisi keikan aikana tulla puhutelluksi.

– Odotan, että keikka olisi samaan aikaan sekä viihdyttävä että koskettava.

Peter Joukainen Duo esiintyy juuri ennen Paula Koivuniemeä. Joukaisen mukaan ohjelmisto saattaa tarjota jotain myös Koivuniemen faneillekin, vaikka Joukainen lupaa jättää Paula Koivuniemen kappaleet artistin itsensä esitettäväksi.

– Luulen, että Paula Koivuniemen kuuntelijat voivat löytää myös kappaleistamme tartuntapintaa.

Tuleva takapihavestivaali pyörii jo muutenkin kuin esitettävien kappaleiden osalta Joukaisen mielessä. Ensimmäistä kertaa Pöheikön Pölläykseen esiintymään saapuva Joukainen ei kuitenkaan koe avausroolistaan lisäpaineita.

– Hyvällä tavalla kutkuttaa ja jännittää.

Levy työn alla

Peter Joukainen on kristitty laulaja-lauluntekijä, joka on julkaisut kaksi sooloalbumia. Ehkä kaikki selviää julkaistiin vuonna 2007 ja uudempi Yöksi kylmenee vuonna 2010. Uusin, eli artistin kolmas albumi on työn alla.

– Biisit levylle ovat valmiina ja puolet niistä on jo äänitetty.

Joukaisen kappaleiden aiheet kumpuavat artistin sydämestä, ja tätä kautta muodostuvat myös tulevan albumin teemat. Joukaisen oma elämäntilanne, kuten esimerkiksi lapsien saaminen on vaikuttanut uuden levyn kappaleiden aiheisiin, sillä uusien kappaleiden teemoissa näkyy myös perhe, jonka lisäksi laulut kertovat myös ajan kulumisen kivuista ja riemuista. 

Peter Joukainen Duo esiintyy Pöheikön Pölläyksessä Räikänpuistossa perjantaina 26. toukokuuta.

 

« Takaisin